Logotipo librería Marcial Pons
Let's bring blacks home!

Let's bring blacks home!
Imaginación colonial y formas de aproximación gráfica a los negros de África (1880-1968) / Imaginació colonial i formes d'aproximació gràfica dels negres d'África (1880-1968)

  • ISBN: 9788491332978
  • Editorial: Publicacions de la Universitat de València
  • Lugar de la edición: Valencia. España
  • Edición número: 1
  • Encuadernación: Rústica
  • Medidas: 27 cm
  • Nº Pág.: 258
  • Idiomas: Catalán

Papel: Rústica
30,00 €
Sin Stock. Disponible en 7/10 días.

Resumen

La dominació colonial sempre es va revestir d'una coartada altruista: categoritzada amb esquemes conceptuals que es remunten segles enrere, la població negroafricana era concebuda com a salvatge 'ab initio', partícip d'una minoria d'edat històrica necessitada de tutela, regeneració i progrés. Tot i això, el domini colonial exigia la familiarització de les poblacions de les metròpolis amb els grups humans colonitzats, justament en un moment en què s'albiren les dinàmiques inicials que regimentaran la cultura de masses. Alhora, es despleguen noves pràctiques de difusió i recepció cultural, possibilitades i afavorides pel desenvolupament tècnic que va permetre la reproducció, impressió i difusió sense límit d'imatges, amb usos i finalitats molt diferents. Al costat d'aquestes pràctiques sorgeix una disciplina amb pretensions científiques que precisament tenia com a objecte l'estudi d'allò que s'havia vist més enllà de les nostres societats: l'antropologia. És un moment en què es conjuguen pràctiques científiques i culturals molt diferents que convergeixen en el seu interès per la diferència, per l'exòtic. Aquest catàleg, fruit de l'exposició del mateix nom, aborda el fenomen des de quatre dimensions: la recreació del que s'ha anomenat "zoos humans", la difusió massiva d'imatges mitjançant diversos mitjans tècnics, la inclusió de fragments d'etnografia costumista al cinema d'aventures, i la perspectiva actual d'alguns programes televisius d'immersió en el món exòtic.

Resumen

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y facilitar la navegación. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso.

aceptar más información