Logotipo librería Marcial Pons
Debat: EUROPA, FITES I PROPOSTES, amb motiu de la presentació del llibre "Europa como tarea"

Debat: EUROPA, FITES I PROPOSTES, amb motiu de la presentació del llibre "Europa como tarea"

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives

Lun 24 Sep 2018

Hi intervenen:

Mariam Camarero
Catedràtica d’Economia Aplicada
Universitat Jaume I de Castelló. Càtedra Jean Monnet

Eugenio Nasarre
Autor coordinador del llibre i president del Consell Federal Espanyol del Moviment Europeu

Rafael Ripoll
Director de l’Institut d’Estudis Europeus
Universitat Catòlica de València

Modera:

Antonio Ariño
Vicerector de Cultura i Esport
Universitat de València
EUROPA COM A TASCA

Promogut pel Moviment Europeu, aquest llibre naix a cavall de les commemoracions de dos fets determinants per a la història de la integració europea. D’una banda, el setantè aniversari del Congrés de La Haia (maig de 1948) en què es van posar els fonaments del projecte de l’Europa Unida. D’una altra banda, el seixantè aniversari dels tractats de Roma (març de 1957), quan va nàixer el Mercat Comú i es van posar les bases de la construcció jurídica, econòmica i social de la Unión Europea.

Durant aquest ja llarg període històric, Europa s’ha transformat com en cap altre moment de la seua història. Però, sobretot, Europa ha esdevingut un espai de llibertat i progrés, de pau i de convivència democràtica, alimentat dels ideals dels «pares fundadors» i dels valors comuns en què es forja la identitat europea.

Europa es troba a hores d’ara en una nova cruïlla. El Brexit, les amenaces externes, la crisi econòmica que ha patit i les seues conseqüències, així com el nou escenari mundial, suposen desafiaments que la Unión Europea ha d’afrontar i que li reclamen exigents canvis i reformes.

Més de trenta persones rellevants del món polític, social i acadèmic d’Espanya reflexionen sobre distints aspectes d’aquesta experiència històrica, i plantegen, des de diverses perspectives, com abordar els problemes a què la Unión Europea s’enfronta. El debat sobre l’esdevenidor d’Europa és present a tot el continent. Espanya ha de participar en el disseny del futur amb determinació i visió, amb la consciència que Espanya i Europa tenen un destí comú. Aquest llibre pretén ser una contribució a aquest debat necessari.

La coordinació del llibre està a càrrec d’Eugenio Nasarre, Francisco Aldecoa i Miguel Ángel Benedicto.

Entrada lliure. Aforament limitat
Dilluns, 24 de setembre de 2018
19:30 hores
Aula Magna. Centre Cultural La Nau
Carrer de la Universitat, 2 - 46003 València

Marián Camarero Marián Camarero
  Eugenio Nasarre Eugenio Nasarre
  Rafael Ripoll Rafael Ripoll
  Antonio Ariño Antonio Ariño
 

Información adicional

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y facilitar la navegación. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso.

aceptar más información