Logotipo librería Marcial Pons
La compilació del Dret civil de Catalunya

La compilació del Dret civil de Catalunya
50è Aniversari

  • ISBN: 9788497689465
  • Editorial: Marcial Pons, Ediciones Jurídicas y Sociales
  • Lugar de la edición: Madrid. España
  • Colección: Colegio Notarial de Cataluña
  • Encuadernación: Cartoné
  • Medidas: 25 cm
  • Nº Pág.: 199
  • Idiomas: Catalán

Papel: Cartoné
35,00 €
Agotado/Descatalogado. Puede solicitar búsqueda.

Servicio de búsqueda de libros

Este libro está agotado o descatalogado por la editorial. Si lo desea podemos buscar esta obra en librerías de saldo y ocasión.

Sí, por favor búsquenme este libro

Resumen

La Compilació del Dret Civil de Catalunya de 1960 suposà la culminació d’un llarg procés, en la gestació del qual tingué un paper significatiu la institució notarial, pels prestigiosos notaris que hi intervingueren. Transcorreguts ara cinquanta anys d’aquesta fita històrica, el notariat català ha volgut prendre part activa en aquesta celebració, que s’ha estès al llarg de l’any i en la qual han participat vàries institucions vinculades al món del dret, públiques i acadèmiques, d’arreu del país. Amb aquest motiu, el Col·legi de Notaris de Catalunya organitzà un cicle de conferències impartides per destacats notaris i que es dictaren en diverses seus del territori català. D’igual manera que en la Compilació quedaren recollides les essències del dret propi de diferents àmbits del país, també ara, en la seva commemoració, s’ha fet un recorregut físic i intel·lectual que va culminar, justament el 21 de juliol, a Barcelona amb l’acte de cloenda. El present volum recull els textos d’aquestes conferències, que suposen, en conjunt i respecte al nostre dret, un repàs a la seva història i un estudi del seu present i futur. Perquè aquesta Compilació, motiu de celebració, ja resta a dia d’avui en bona part superada i perquè, prenent com a referència aquell text, que compilava el dret català, se n’han gestat de nous, com ho són els successius llibres que conformen el Codi civil de Catalunya. Aquestes conferències i textos de celebració que tenim la satisfacció de publicar són, per tant, una fita més en la construcció del dret que ens és propi i que articula la nostra societat.

ÍNDICE: L'Impuls polític de la compilació, per Juan José López Burniol. El nuevo derecho sucesorio catalán: de la compilación hasta la actualidad, per Martín Garrido Melero. De la compilació del dret a la innovació, per Manuel Faus Pujol. Sobre los regímenes económico-matrimoniales en Tortosa, per Elías Campo Villegas. El testament sense institució d'hereu al dret de Tortosa, per Miguel Ángel Campo Güerri. L'Engany a Mitges, o la renuncia anticipada a la acción de rescisión por lesión. Su pacto en el instrumento público, per Pedro Carpena Sofío. Los vicios del consentimiento en la renuncia de la acción de rescisión por lesión. El tratamiento jurisprudencial, per Antonio Carril Pan. Significat i importància de la compilació, per Robert Follia i Camps.

Resumen

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y facilitar la navegación. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso.

aceptar más información