Logotipo librería Marcial Pons
Històries metàl·liques

Històries metàl·liques
art i poder a la medalla europea

  • ISBN: 9788480432719
  • Editorial: Museu Nacional D'art de Catalunya
  • Lugar de la edición: Barcelona. España
  • Encuadernación: Rústica
  • Medidas: 30 cm
  • Nº Pág.: 167
  • Idiomas: Catalán

Papel: Rústica
33,00 €
Sin Stock. Disponible en 7/10 días.

Resumen

Aquesta exposició evoca l'activitat medallística que es va desenvolupar a Europa al llarg dels segles XVII al XIX amb l'eclosió de les anomenades "històries metàl·liques". Inicialment, es tractava de sèries de medalles que commemoraven els principals esdeveniments d'un regnat com ara els de Lluís XIV de França, Frederic el Gran de Prússia o Napoleó. Es tractava d'un treball en equip d'erudits, artistes i tècnics sota l'atenta mirada del sobirà, per a qui cada medalla era una seqüència de la seva vida i en la qual se succeïen esdeveniments familiars, èxits diplomàtics, victòries militars i construccions d'edificis públics.

En les més destacades -com la de Lluís XIV- es van publicar també volums il·lustrats amb gravats de les peces acompanyats de les explicacions oportunes. El governant s'assegurava de marcar les fites que considerava que magnificaven la història del seu regnat. L'èxit de la fórmula va fomentar la rivalitat entre els monarques i, en aquest sentit, l'aparició d'autèntiques guerres metàl·liques, com les que van enfrontar Guillem d'Orange o l'arxiduc Carles amb el rei Sol. Posteriorment, la passió pel col·leccionisme va acabar per propiciar que editors particulars emprenguessin sèries de medalles de diferents temes o personatges històrics per atendre una demanda creixent.

Catàleg de l'Exposició.

Resumen

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y facilitar la navegación. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso.

aceptar más información