Logotipo librería Marcial Pons
El judici de petició de llegítima

El judici de petició de llegítima
aspectes substantius i processals

  • ISBN: 9788416652211
  • Editorial: Atelier
  • Lugar de la edición: barcelona. España
  • Colección: Processus Iudicii
  • Encuadernación: Rústica
  • Medidas: 23 cm
  • Nº Pág.: 313
  • Idiomas: Catalán

Papel: Rústica
35,00 €
Sin Stock. Envío en 7/10 días.

Resumen

Aquest estudi parteix del cas concret per tractar de forma teòrica però també amb solucions pràctiques les diverses situacions processals que se solen plantejar en els judicis relatius a la petició de la llegítima successòria catalana.
Per tant, el llibre és una reflexió sobre les qüestions principals que se susciten en els judicis en els quals el principal objecte és la reclamació de la llegítima successòria regulada en el dret civil català, examinant a la vegada els aspectes substantius però especialment els processals.
El tractament s’ordena bàsicament en l’ordre de les fases judicials del judici ordinari. I es van plantejant les qüestions controvertides amb l’anàlisi de la doctrina i de la jurisprudència, però també en algunes ocasions la proposta de solució que l’autor suggereix, ja sigui de lege ferenda, o de lega lata per a una eventual futura nova regulació legal.
El llibre ha tractat de plantejar-se les qüestions realment controvertides i no inclou les qüestions processals pacifiques, que no plantegen problemes, o les ja sabudes. És a dir, el llibre s’adreça a un públic que ja conegui els problemes que planteja la matèria, i també les discussions que el dia a dia comporta davant dels tribunals, tant des del punt de vista del dret processal civil com del dret de successions de Catalunya.
Quan la problemàtica judicial afecta la qüestió substantiva o de fons, l’autor no evita l’anàlisi teòrica, i també planteja la solució jurisdiccional que considera més adient.

Resumen

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y facilitar la navegación. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso.

aceptar más información