Logotipo librería Marcial Pons
Els vescomtes de Gallano

Els vescomtes de Gallano
un llinatge baronial de la Corona d'Aragó (1395-1499)

  • ISBN: 9788417429225
  • Editorial: Universitat Jaume I. (UJI)
  • Lugar de la edición: Castelló de la Plana. España
  • Colección: Humanitats
  • Encuadernación: Rústica
  • Medidas: 22 cm
  • Nº Pág.: 361
  • Idiomas: Valenciano

Papel: Rústica
16,00 € 15,20 €
Stock en Almacén

Resumen

L’editorial de la Universitat Jaume I acaba de publicar el llibre Els vescomtes de Gallano, de Xavier Mesado. L’obra prové d’una tesi doctoral documentadíssima i ben escrita, dirigida pel catedràtic de la Universitat de València, Enric Guinot.

Tal com explica l’autor, l’evolució social i política de l’estament nobiliari de la Corona d’Aragó durant la convulsa centúria del cinc-cents, i particularment el decurs vital de quatre generacions del llinatge dels vescomtes de Gallano, centra l’interés del llibre. Es tracten temes com la vida privada d’aquesta estirp (que era el paradigma de tota la noblesa), les relacions de parentiu i patrocini amb els altres grups socials, la família com a nucli vertebrador de la societat, amb les estratègies per mantenir la posició social, i els mecanismes de reproducció. Així mateix, es comenta la projecció política de la noblesa dins de la societat feudal i la participació en els organismes representatius de la monarquia, juntament amb les bases econòmiques i patrimonials sobre les quals es fonamentaven el seu poder i la riquesa.

La important recerca realitzada per tal de trobar una documentació familiar molt dispersa en diversos arxius de València, Barcelona, Toledo i Palerm ha portat a la redacció d’aquest llibre sobre els llinatges de la noblesa, absolutament fonamental per a la historiografia valenciana i dels territoris ibèrics i italians de l’antiga Corona d’Aragó.

«[El treball de X. Mesado] arrodoneix els possibles apropaments a la comprensió de l’itinerari d’aquesta família medieval, la qual esdevé així, per a nosaltres, model de les altres coetànies.», Enric Guinot Rodríguez, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València.

És un llibre d’història molt bo de llegir, que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Betxí.

Resumen

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y facilitar la navegación. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso.

aceptar más información